Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Γιατί χτυπάει η καμπάνα;

Αποφάσισα τη δημιουργία ενός ιστολογίου με τίτλο "Γιατί χτυπάει η Καμπάνα;" εδώ και καιρό. Ένα ιστολόγιο που προσπαθεί να καλύπτει την επικαιρότητα με θέματα που με ενδιαφέρουν και που ελπίζω να τα βρίσκουν και άλλοι ενδιαφέροντα. Θα προσπαθήσω ώστε τα θέματα της "Καμπάνας" ( χάριν συντομίας..) να ανήκουν σε τέσσερις κύριες ενότητες: Πολιτική, ιστορία, αθλητισμός και τέχνες. Φυσικά, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και άλλες ενότητες στη διάρκεια. Ίδωμεν!

Επέλεξα τη σημερινή μέρα για το ξεκίνημα, αφού σήμερα είναι μια ημερομηνία που έχει γραφεί πλέον στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. 17 Ιουνίου. Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, υπογράφτηκε η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό το ιστολόγιο πιστεύει σθεναρά στο τρίπτυχο "ΠΑΤΡΙΔΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ".

Αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες με πάθος, χωρίς να ξεχνάει τα ελαττώματα που συνοδεύουν τη ράτσα μας στη διάρκεια των αιώνων.

Δεν υποτιμά και αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα κάθε έθνους σε αυτόν τον πλανήτη, είτε μεγάλου είτε μικρού.

Σέβεται κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως από το χρώμα του, τη φυλή του, τη γλώσσα του, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, υπό έναν, απαράβατο, όρο: Να υπάρχει σεβασμός και αγάπη απέναντι σε κάθε έθνος, σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε πλάσμα που κατοικεί στον πλανήτη.. Δεν μπορεί να σεβαστεί αυτό το ιστολόγιο αυτούς που, για παράδειγμα, θεωρούν τη γυναίκα ως αντικείμενο, ή που πιστεύουν πως όσο πιο πολλούς αλλόθρησκους θα σκοτώσουν τόσο πιο εύκολα θα πάνε στον παράδεισο. Ούτε φυσικά αυτούς που θεωρούν την παιδεραστία και την ζωοφιλία ως κάτι φυσιολογικό.

Σχετικά με τον τίτλο του ιστολογίου: Επέλεξα τον συγκεκριμένο τίτλο γιατί θέλω να απευθυνθώ στους ανθρώπους αυτούς που όταν ακούνε να χτυπάει η καμπάνα, ρωτάνε γιατί χτυπάει. Στους ανθρώπους που είναι εχθροί με την αδιαφορία, μ' αυτούς που προτιμούν να ρωτούν, να ψάχνουν, να πράττουν παρά να σιωπούν.

Ξεκινάει το ταξίδι λοιπόν!

Β. Ζ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου